Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Ζάχαρη αρωματισμένη με άνθη πασχαλιάς


 





Αγαπημένη πασχαλιά!Τα λατρεύω αυτά τα λουλούδια!Έχουν πολύ έντονη γλυκιά μυρωδιά,μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια και το γεγονός ότι τρώγονται τα κάνει ακόμη πιο ακαταμάχητα!
Πάμε να φτιάξουμε αρωματική ζάχαρη? 





Τα άνθη της Πασχαλιάς θα τα βρεις σε τρία χρώματα.Λιλά,λευκό και κίτρινο.Χρησιμοποίησε όποιο βρεις για να αρωματίσεις την ζάχαρη,όμως αν έχεις επιλογή προτίμησε τα λιλά,έχουν πιο έντονο άρωμα και κάνουν και ωραία χρωματική αντίθεση με το λευκό της ζάχαρης!
Είναι πανεύκολο!Το μόνο που θα χρειαστείς είναι άνθη Πασχαλιάς,πλυμένα και στεγνά,ζάχαρη και γυάλινα βάζα.Βάλε τη ζάχαρη με τα λουλούδια εναλλάξ σε στρώσεις.Μην γεμίσεις το βάζο για να μπορείς εύκολα να το ανακινείς κάθε τόσο και αποθήκευσέ το σε μέρος δροσερό και σκοτεινό  για λίγες μέρες.
Τόσο απλό!
Χρησιμοποίησε την αρωματισμένη ζάχαρη στο τσάι σου,σε συνταγές με μπισκότα και γλυκά, ή ακόμη δώρισέ την σε μικρά χαριτωμένα βαζάκια 
στους αγαπημένους σου!


  

 

 


:

Τις λουλουδιασμένες συνταγές του miranta's little garden μπορείς να τις βρεις ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά blogs και site συνταγών,με τη μηχανή αναζήτησης του myTaste ή πατώντας πάνω στον σύνδεσμο με την πράσινη καρδιά στα αριστερά.Καλά μαγειρέματα!


Top blogs συνταγών




28 σχόλια:

  1. που εισαι Μιραντουλα μου τοσο καιρο!
    χαθηκες στο μπλοκ!
    μου ελειψες πολυ!

    Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση να εχεις!
    Να περασεις ομορφα ευχομαι!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κικίτσα μου για την θερμή υποδοχή και μένα μου λείψατε!
      Καλή Ανάσταση δεν θα σου πω γιατί θα τα ξαναπούμε ;)

      Διαγραφή
  2. @ ΕΚΦΡΑΣΟΥ
    Πες τα, βρε Κική! Μόνο για άλλους ξέρει να λέει πως κάνουν αραιά και πού αναρτήσεις και εκείνη τελικά είναι η χαμένη!
    ____________
    Μιραντίνι μου, τα "παράπονα" πρόλαβε και σου τα έκανε η Κική, οπότε εγώ λέω να το παίξω "καλή"!
    Πολύ όμορφη και ευωδιαστή η πρότασή σου! (έχω δει μόνο σε μωβάκι και σε λευκό, άνθη πασχαλιάς... Δεν ήξερα και για την κίτρινη απόχρωση!)
    Αγκαλιά και φιλί, κορίτσι μου!
    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
    Να περάσεις όπως ακριβώς το έχεις φανταστεί!!!
    Miss youououououou!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα τώρα βρε γκρινιάρικο,αφού με ξέρεις!Άμα δεν πάρω μαζεμένα τα ρεπά μου δεν μπορώ!Θα επανορθώσω όμως στο υπόσχομαι!
      Σου χρωστάω και βίζιτα,δεν ξεχνιέμαι!
      Miss U2!

      Διαγραφή
  3. Είναι αγαπημένες μου οι πασχαλιές και επίσης είναι η μυρωδιά, του Πάσχα, των παιδικών μου χρόνων! Τέλεια ιδέα, να αρωματίσεις την ζάχαρη καθώς και οι φωτογραφίες σου! Καλό Πάσχα! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ειρήνη μου και γω βρήκα τέλεια την ιδέα γιαυτό σας την παρουσίασα!
      Καλό Πάσχα με υγεία σου εύχομαι αν δεν τα ξαναπούμε!Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Που είσαι εσύ;;;;;;;;;; Μου εξαφανίστηκες μετά τον Φράνκυ!!!! Αλοίμονό σου αν το ξανακάνεις!!!!! :)))))
    Μας γύρισες και με ζαχαρένια διάθεση!!!! Μιραντάκι μου την λατρεύω την πασχαλιά καθώς και τα γιασεμιά και την γαρδένια!! Είναι πανέμορφες οι φωτό αλλά φαντάζομαι κι η γεύση θα ναι μοναδική!!!
    Να σαι καλά μάτια μου και να περάσεις πολύ όμορφα την Μεγαλοβδομάδα!!!
    Καλό Πάσχα με υγεία!!!
    Α!!! Και μην μου πολυεξαφανίζεσαι γιατί ετοιμάζω πρόκληση το Μάη και δεν μπορείς να λείπεις!!!!! :)))))
    Φιλάκια πολλά πολλά!!!!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Wooooowwwwwww! Δεν το είχα ξαναδεί και εντυπωσιάστηκα με την ιδέα αλλά και με τις υπέροχες μωβ φωτογραφίες σου! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς το χαμένο μας κορίτσι!
    Υπέροχες φωτογραφίες θα πω γιατί η ζάχαρη δεν υπάρχει στο σπίτι μου :)))
    Έχω την εντύπωση πως για καλό λόγο έχεις εξαφανιστεί :)))
    Καλή Ανάσταση να έχεις μάτια μου και καλά να περάσεις !
    Φιλάκια! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρεύω την πασχαλιά, αλλά δεν ήξερα πως τρώγεται κιόλας....βρήκε ώρα να ξεραθεί η δικιά μου, τώρα που μας είπες το πιο γλυκό της μυστικό!!
    Οι φωτογραφίες θεϊκά όμορφες!!
    Φιλιά πολλά!
    Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πασχαλιά έχει υπέροχο άρωμα και έκανες πολύ ωραίο πάντρεμα!
    Λατρεψα τις λήψεις σου!

    mononai.blogspot.gr
    fetoula.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωωωω μα τι ομορφιες βρισκω μπαινοντας για πρωτη φροα στο σπιτακι σου..
    Καλο Πασχα κ Καλη Ανασταση σου ευχομαι.
    Φιλια απο Κυπρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλή ιδέα!!! Θα δοκιμάσω να δω πως είναι. Καλή Ανάσταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι φανταστική πληροφορία ήταν αυτή! Η πασχαλιά τρώγεται...; Ιδέα δεν είχα και την λατρεύω και εγώ για τα αρώματα της!
    Δεν τρώω λευκή ζάχαρη βέβαια, στη μαύρη κάνει την ίδια δουλειά και μπαίνει και σε άλλα τρόφιμα;
    Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση Μιράντα μου!
    Να περάσεις υπέροχα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και καλά ότι τόσο καιρό εξαφανίστηκες γιατί έφτιαχνες ζάχαρη πασχαλιάς!! Αχαχα! Θηρίο, για επανόρθωσε, γιατί εμάς μας έλειψες, έστω κι αν δεν το βλέπω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου :) Αυτές οι φωτογραφίες είναι ονειρεμένες και μάλλον θα τις υιοθετήσω, πάντα με αναφορά πηγής! Κατά τα άλλα...καλό Πάσχα και ελπίζω να τα πούμε σύντομα. Φιλιά πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γλυκιά μου Μιράντα...
    Τι ζαχαρένια ανάρτηση ήταν αυτή???
    Οι φωτογραφίες μαγικές και οι γνώσεις σου απίθανες!!
    Welcome Back!
    Μας έλειψες...(το ξέρεις!)
    Σου αφήνω τις ευχές μου για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!
    Πολλά φιλιά...
    **Αννιώ**
    υγ, Μην χάνεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πού είσαι, βρε μπισκότο;; Να σου πω τώρα ότι νιώθω λες και λείπεις κάνα χρόνο, να νιώσεις τύψεις; :P
    Μου έεεελειψες!!! :)))))

    Η ανάρτηση φοβερή - οι φωτογραφίες ανεπανάληπτες!!!!
    Δεν ήξερα ότι τρώγονται τα άνθη της πασχαλιάς, ούτε αυτό το υπέροχο τρικ ήξερα.
    Γουάου!!!!

    --------

    Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα, μπισκοτάκι μου.
    Να περάσεις υπέροχα!! Μάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ....(¯`°v°´¯)
    …....(_.^._)...(¯`°v°´¯)
    ....(¯`°v°´¯) ....(_.^._)
    ......(_.^._)
    ______§§____________§§
    _____§__§__________§__§
    ___§§____§_________§___§
    __§___§___§_______§____§
    _§____§____§_____§____§
    _§___§_§____§___§____§
    _§§§§___§___§§§§§___§
    _________§_________§___§§_§§
    ________§___§§_§§___§_§§§a§§§
    _______§_____________§_§h§§§
    _______§______§______§__§§§
    _______§____§___§____§___§
    ________§____§§§____§___§
    _______§§§§§_____§§§§§_§
    _§§§__§_____§§§§§_____§__§§§
    §_§_§§____§_______§__§_§§_§_§
    §____§_____§_____§__§__§____§
    _§____§____§_____§_§__§____§
    __§____§§§§_______§§§§____§
    ___§____§___________§____§
    ____§____§§§_____§§§____§
    _____§§§§___§§§§§___§§§§


    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
    Kαι νάσαι πάντα τόσο μοναδική και ευωδιαστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ✿⊱°•
    Aroma, cor, um pote muito decorativo.
    Açúcar aromatizado...

    F░E░L░I░Z

    P░Á░S░C░O░A !!!
    ¸.•°✿✿º°。

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!!!!! μας έλειψες, άντε που είσαι!!!!! :) πολύ όμορφη συνταγή!! ευχαριστούμε πολύ! φιλάκια πολλά πολλά!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια Πολλά Μιράντα!!! Τις πασχαλιές απλά τις ΛΑΤΡΕΥΩ!!!
    Πόσο ωραία αντίθεση κάνουν εδώ με το λευκό της ζάχαρης και τι μεθυστικό άρωμα θα της δίνουν!!! Φοβερή ιδέα!!
    Φιλιά!!
    Ανθή (diaba-zo.blogspot.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χριστός Ανέστη Μιραντάκι μου!!! Υπέροχη ζάχαρη και τέλειες φωτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι φωτογραφίες μου άρεσαν πολύ.......
    Χρόνια σου πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλώς σε βρίσκω!
    Απιστευτη συνταγή, δε θα τη φανταζόμουν ποτέ!
    Χρόνια πολλά, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χριστός Ανέστη Μιράντα!!
    Τι όμορφη ανάρτηση!! Χόρτασε το μάτι μου χρώμα, ομορφιά!!!
    Πολλά φιλιά, και Χρόνια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χριστός Ανέστη Μιραντούλα!
    Απίθανη ανάρτηση!! Πανέμορφα χρώματα και ιδέες!
    Πολλά φιλάκια και Χρόνια πολλά με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χριστός Ανέστη Μιράντα μου! Χρόνια πολλά και καλό μήνα!
    Τι να πω γι αυτές τις όμορφες συνταγές σου;!
    Όμορφα χρώματα και αρώματα!
    Εύχομαι να είσαι καλά! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

i love comments