Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Terrarium μίνι κήπος μέσα στο σπίτι σας



 


Το terrarium είναι ένα γυάλινο δοχείο που έχει σχεδιαστεί για να κρατάει μικρά φυτά σε ελεγχόμενες συνθήκες.Το χαρακτηριστικό ενός terrarium είναι ότι είναι ένα πιστό αντίγραφο ενός φυσικού περιβάλλοντος δηλαδή το έδαφος του μπορεί να είναι χώμα,άμμος ή ακόμη και πέτρες.











Ο κλειστός χαρακτήρας του τεράριουμ μπορεί να μιμηθεί όλες τις συνθήκες,από μια έρημο μέχρι και ένα τροπικό δάσος.
Για να φτιάξετε ένα terrarium θα χρειαστείτε ένα γυάλινο δοχείο που συνήθως κλείνει προς τα πάνω ή μπορεί να έχει και καπάκι,υπόστρωμα ενεργού άνθρακα το οποίο απορροφά την υγρασία και φιλτράρει το νερό,χώμα ή άμμο ή πετραδάκια και τα φυτά  που πρέπει να είναι βραδείας ανάπτυξης γιατί αλλιώς θα χρειάζονται κλάδεμα,πράγμα που δεν το θέλουμε για τον μικρόκηπό μας καθώς και διακοσμητικά που είναι προαιρετικά.
Το terrarium χρειάζεται πολύ φως,όχι όμως το άμεσο ηλιακό,γιατί είναι ένα κλειστό σύστημα και αν παραζεσταθεί μπορεί τα φυτά σας να καούν.
Ένα κλειστό και καλά διαμορφωμένο terrarium μπορεί να μην χρειαστεί πότισμα για εβδομάδες ή και μήνες.Το νερό ανακυκλώνετε καθώς ανεβαίνει στην επιφάνεια με την μορφή υδρατμών και επειδή δεν βρίσκει διαφυγή για να εξατμιστεί υγροποιείται ξανά.Εφόσον είναι ανοιχτό χρειάζεται πάλι λίγο πότισμα όταν κρίνετε εσείς ότι το χώμα σας έχει στεγνώσει.
Μην λιπαίνεται ποτέ ένα terrarium.Τα φυτά πρέπει να είναι πολύ μικρά,οπότε προσπαθούμε να αποφύγουμε την αλματώδη ανάπτυξη τους που ενισχύεται με το λίπασμα.
Ελπίζω να σας παροτρύνω με αυτές τις λίγες γραμμές να δημιουργήσετε τον δικό σας μικρόκηπο γι'αυτό σας έχω παρακάτω εικόνες για να κλέψετε ιδέες και ένα βίντεο με οδηγίες για το πως θα το φτιάξετε.Καλή επιτυχία! 
                                                              
                                                  





Terraria

Aire Up There


















Οι φωτογραφίες είναι via : http://theinspiredroom.net/
                                          http://www.thegardenerseden.com/
                                          http://www.babble.com/blogs/
                                          http://twigterrariums.com/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

i love comments